PÅ GÅNG

Nördkaffe 11:e december

Välkommen till en föreläsning och demo-workshop om hur den fördjupande tekniken kan påverka kreativa industrier och vår vardag.
Mattias Axell från Tar Valley presenterar de olika teknologier som ofta går under benämningen ”immersive”, alltså digitala teknologier som på olika sätt använder virtuella resurser för att påverka mottagarens upplevelse. Vi får lära oss mer om hur VR, AR och MR håller på att utvecklas och hur detta kan påverka kreativa industriers arbete samt vardagen för miljarder människor världen över.
Dessutom får du möjlighet att själv testa några av dessa nya teknologier för att få en konkret upplevelse som du kan ta med dig vidare till vardagen och arbetet!

Mattias Axell är projektledare samt affärs- och verksamhetsutvecklare på företaget Tar Valley i Skellefteå. Han är utbildad vid Kaospilot i Danmark med en bakgrund inom designtänk, insyn i offentlig sektor, öppna data och hållbar utveckling. Just nu arbetar han med att arrangera ett VR & AR-spår på Internetdagarna i Stockholm i slutet av november.

Föreläsningen är gratis för medlemmar i UCIA och icke-medlemmar betalar 100 kr. Önskar du beställa en frukostmacka inkl kaffe kostar det 75 kr som du kan swisha på plats. Anmäl dig genom att maila till nadja@hallelujamoment.com. Meddela om du vill beställa frukost.

Tid: kl 08-09.30
Plats: P5, Väven

 


 

Nördkaffe 1:a december

Välkommen till en träff med Umeå Creative Industry Association där vi nördar in oss på intressanta och kreativa saker. Under enkla former ses vi över en kaffe och delar med oss av vår kunskap om ditt och datt. Det är ett perfekt tillfälle att bli en gnutta smartare och även att nätverka med härliga människor inom den kreativa branschen i Umeå. Ca 45 min siktar vi på. Mer värd kaffepaus måste ju vara omöjlig att hitta.

Denna Nördkaffe är det kommunikationsbyrån Krux som bjuder in och deras Art Director Anna Drejning-Carroll som kommer prata om förpackningsdesign:
– Hur lyckas du i hyllan?
– Fint vs Praktiskt – hur ska du tänka?
– Vad ger effekt?
– Hur ser köpbeslutet ut?
– Trigga individen – konsumenttest och personas

Träffen är öppen för alla och kostar inget för medlemmar (50 kr för icke medlemmar, betalas på plats med swish alt faktura). Anmäla dig här i eventet (begränsat antal platser).

Varmt välkomna!

Datum: kl 13.00 den 1 december
Plats: Krux, Kungsgatan 49 (1 tr, ingång från gården)

 


 

Nördkaffe 22:a september

Välkommen till en träff där vi nördar in oss på intressanta och kreativa saker. Under enkla former ses vi över en kaffe och delar med oss av vår kunskap om ditt och datt. Det är ett perfekt tillfälle att bli en gnutta smartare och även att nätverka med härliga människor inom den kreativa branschen i Umeå.

Denna första Nördkaffe är det kommunikationsbyrån Humlby som bjuder in och deras CCO Giuliano Garonzi kommer prata lite om typografi och vilken roll den spelar i kommunikationen.

Nördkaffe är öppet för alla och kostar inget, men du måste anmäla dig genom att ange ”jag kommer” i eventet på vår facebooksida  (pga mycket begränsat antal platser).

Datum: kl 13.00-13.45 den 22:a september
Plats: Humbly, Norrlandsgatan 10

 


 

Hej!

I våras valdes en ny styrelse för föreningen och vi håller som bäst på planera för höstens arrangemang. Så snart vi spikat datum för kommande aktiviteter berättar vi mer om det här och på vår facebooksida – facebook.com/umeacreative. Så håll utkik!

Styrelsen består nu av:
Emma Zimdahl, Henson – ordförande
Rebecca Sakayan, Mindspade Group – kassör
Jan Axelsson, Red Carpet Media
Daniel Alinder, Humbly
Nadja Lindgren, Halleluja
Matti Larsson, Zordix
Frida Eriksson, Paradox
Mathias Fjellström, Salmon Fox
Derny Häggström, Oryx Simulation

 


Gamla nyheter:

Creative Summit 2015

Med temat ”Change or die” sparkade årets Creative summit i gång med en ”pånyttfödelse, enligt arrangörerna. Man har kortat programmet till en dag, dragit ned antalet deltagare till max 100 personer och gjort programmet mer aktivt, med tre workshops.

Med temat menar man att de människor (och företag) som bäst klarar av att hantera den föränderliga värld vi lever i, är de som kommer att överleva. Alla andra kommer att ”dö”.

Den första föreläsaren var Lucy McRae, som visade på en hel del galna experiment som hon utsätter sig egen kropp för, en blandning av teknologi och konst. Se hennes TED-talk här.

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=O4g60zB4Un4

I tre mindre grupper fick vi sedan delta i tre helt olika workshops:

Sveinung Skaalnes från Hyper Island, Stockholm, pratade med oss om utmaningen att hänga med i en värld som förändras allt snabbare, och hur vi tror att vår egen bransch kommer att se ut om några år. För vissa yrkesgrupper ser det nattsvart ut enligt detta test, kolla själv om ditt jobb kommer att finnas kvar i framtiden!

http://www.npr.org/sections/money/2015/05/21/408234543/will-your-job-be-done-by-a-machine

Sveinungs föreläsning:

https://docs.google.com/presentation/d/1EtGSqQzGLZJga-EfFMMxBP24gpPrhMhyAOPrSLl0dkI/edit#slide=id.g414f6f6a76995229_0

Vladimir Pick från Undercurrent och Quirky, NYC, pratade om utmaningen med responsiva organisationer. Vi lever i en tid med allt fler möjligheter, vi är bättre rustade än någonsin, men vad som inte förändras är hur vi organiserar företag, framförallt stora företag. Men ju mer anpassningsbar en organisation är, och mottaglig för förändring, desto produktivare och mer lönsamt kan företaget bli. Några exempel på responsiva företag är bland annat Google, Tesla, Netflix, Apple och Linkedin.

Kika på hela Vladimirs föreläsning här:

http://www.slideshare.net/vladimirpick1/the-responsive-organization

Sist ut för dagen i min grupp var teatergruppen ”Unghästen” som ville att vi skulle

1. Lyssna

2. Säga Ja!

3. Våga misslyckas

Vi fick testa alla tre uppmaningar med hjälp av improvisationer. Många skratt avslutade dagen.

Sammantaget var det en inspirerande heldag, i mindre och intimare grupper där vi som deltagare var ”tvungna” att aktivera oss. En lyckad förändring som gjorde att dagen gick vansinnigt fort. Den söta instagram-fotolådan Edvinpod förevigade det hela.

 


 

Medlemsskap 2015

Just nu samlar vi in nya medlemmar och medlemsavgifter för 2015. Tipsa oss gärna om företag du tycker bör vara med!

Medlemskap i UCIA:

VARFÖR?
Du ska vara med för att du vill du ha fler affärer och fler samarbeten med företag i Umeå. För att du vill nätverka och för att du tycker att det är viktigt att Umeå utvecklas.

HUR?
Du behöver inte göra något aktivt om du inte vill, det gör vi i styrelsen. Men vi behöver dig som medlem, ju fler medlemmar vi är desto tyngre blir vår gemensamma röst och det är viktigt för att vi ska kunna vara med och påverka.

VAD?
Tillsammans arbetar vi för att marknadsföra den kreativa, digitala näringen, hitta samarbeten, driva utveckling och långsiktigt öka Umeås konkurrenskraft. UCIA är med och arrangerar och samarrangerar ett flertal event varje år.

2015
Agendan för 2015 handlar i huvudsak om fortsatt nätverksbyggande, gemensamma aktiviteter för informationsspridning, konceptutveckling och affärsutveckling (genom workshops, föreläsningar, minimässor, nätverksluncher och olika typer av event). Nytt för i år att vi får en resurs som kommer att arbeta med dessa frågor på halvtid och vår förhoppning är det ska ge avtryck för många, både för nuvarande medlemmar men att vi också ska kunna växa som organisation och därmed bli starkare och ännu vassare. Anna Granlund som suttit i styrelsen under snart två år börjar arbeta med dessa frågor från juni månad. Anna kommer sitta på Sliperiet och ni når henne på anna@umeacreative.com.

Vi hoppas att du vill vara med. Hör av dig till någon i styrelsen om du har funderingar!

Ditt företag blir medlem genom att du betalar in 500 kr till UCIA. Skriv ned ert företags kontaktuppgifter och skicka till anna@umeacreative.com så ser vi till att ni får ett inbetalningskort.

Mvh styrelsen i UCIA

 


Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Om Umeå Creative

  I våras valdes en ny styrelse för föreningen och vi håller som bäst på planera för höstens arrangemang. Så snart vi spikat datum för kommande aktiviteter berättar vi mer om det här och på vår facebooksida – facebook.com/umeacreative. Så håll utkik!

  För mer information kontakta oss på:
  styrelse@umeacreative.com

  Vill du bli medlem? Maila Rebecca.sakayan@mindspace.se
  Årsavgiften är 500 kr.